BOTOX

BOTOX


Botox-behandling är godkänd för användning vid stopp av muskelspasmer. Muskelspasmer är första steget mot någoting värre, till exempel hyperhidros, blefarospasm, cervikal dystoni och strabismus. Botox har ett speciellt ämne som kallas botulinumtoxin typ A, som är effektivt för att bekämpa muskelspasmer. Det specifika ämnet i Botox fungerar genom att blockera signalerna som orsakar muskelspasmer. Hos oss administreras Botox är genom injektion utförd av leg, Tandläkare.

Till exempel: Muskler som bildar det som kallas för arga rynkan. Området ligger mellan ögonbrynen. Din behandlare kommer att använda många fina Botoxinjektioner direkt i dessa muskelvävnader som skapar de oönskade rynkorna. Genom att minimera muskelaktivitet i respektive område.

Anestesi behövs vanligtvis inte, även om din läkare kan välja att döma området med en kall förpackning eller anestetisk kräm före injektionen. Obehaget är vanligtvis minimalt. De flesta patienter jämför denna känsla med ett stick.

AdobeStock_125860412

Behandling av rynkor


Kosmetisk behandling känd som Botoxinjektion har varit en av de mest populära anti-aging metoderna tillgängliga under de senaste åren. Denna icke-invasiva kosmetiska metod har blivit mycket populär på grund av dess snabba resultat och lågriskprover av Botox.

Botox som används för att minska rynkor är en steril och ren version av botulinumtoxin. När toxinet injiceras i en muskel, fungerar det för att blockera nervimpulser, och tillfälligt förlamar musklerna som orsakar rynkor och på så sätt avslappnar dem mer. Nettoresultatet är att processen för rynkbildning bildas. En jämnande effekt ses nästan omedelbart och förbättras under de närmaste dagarna.

Minska svettandet


BOTOX är ett läkemedel som innehåller den aktiva substansen botulinumtoxin typ A som injiceras djupt i huden och verkar på svettkörtlarna. Här dämpar nervsignaler till svettkörtlarna från hjärnan.


Det finns flertal studie som visar dämpat svettning upp till 80% med hållbarhet på ca 6 månader genom  att använda Botox-injektioner. Medan Botox har blivit ett hushållsnamn på grund av dess användning av kosmetika, visar de senaste medicinska framstegen att Botox har kraftfulla medicinska fördelar för vissa tillstånd. En av de senaste upptäckterna är att Botox-injektioner kan hjälpa till att behandla hyperhidros, ett pinsamt tillstånd som får människor att svettas överdrivet. Detta kan störa det dagliga livet, vilket gör det svårt att känna sig trygg utanför. För vissa människor, särskilt de som arbetar med försäljning, tv eller någon annan interpersonell situation, kan denna situation faktiskt vara skadlig eftersom svettning är så mycket att det ofta blir vått av kläder och ordning. 


Tyvärr täcker inte försäkringsbolagen Botox-injektioner, även om de används av icke-kosmetiska skäl, inklusive för behandling av hyperhidros.

Motverka huvudvärk


Dina muskler i ansiktet hör ihop och när du använder ena sidan av ansiktet påverkas resten av ansiktet. Det kan vara när du exempelvis spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som resulterar i linjer i pannan eller rynkig panna. En botoxbehandling ger effekt på hängiga ögonlock, gummy smile och du kan bli smalare i ansiktet.


Även om huvudvärk vanligtvis inte orsakas av något allvarligt, kan det göra det omöjligt att göra även de enklaste sakerna. Vissa människor missar arbets- och skoldagar på grund av denna fruktansvärda huvudvärk. Andra kan inte ens ta hand om sin familj eller gå ut med vänner. Lyckligtvis kan Botox hjälpa dessa människor.


Botulinumtoxin är inte endast för skönhet, det är även en behandling som åtgärdar problemdrabbade områden. Botox är hjälpande mot spänningshuvudvärk och i vissa fall migrän och för att lugna överspända muskler. Botox i pannan ger effekt direkt i musklerna i pannan och din glabella, även kallat argrynkan, slappnar av och du spänner inte pannan lika mycket, vilket kan bilda migrän/huvudvärk.


Observera att konsultera din behandlare och undersöka grundorsaken till din huvudvärk.

Botox kan och brukar kombineras med en behandling med fillers


En av de vanligaste behandlingarna som de flesta tror är Botox är behandling med fillers. Det är fullt förståeligt eftersom det är behandlingar inom snarlika områden och de är båda behandlingar som innefattar injektioner.


See More 

Att tänka på

Om du bär en infektion bör du inte använda Botox-injektioner, särskilt om injektionsstället ligger nära det infekterade området. Det är viktigt att veta att en Botox-behandling är ej att rekommendera för personer som är extra känsliga eller som har någon allergisk reaktion för sådana läkemedel. Du bör ta ett prov om du är allergisk eller inte innan du utför en sådan behandling för att se till att du inte är allergisk mot Botox-föreningar.

Botox kan användas av alla i hälsa och använder inte droger på något sätt. Det rekommenderas emellertid för de mellan 18 och 65 år. Du bör alltid tänka över din behandling om du är eller tänker bli gravid. Det är inte helt bevisat att Botox påverkar foster eller påverkar graviditet, men det brukar alltid rekommenderas att gravida kvinnor eller ammande kvinnor undviker Botox-injektioner.

Patienter med vissa neuromuskulära sjukdomar såsom ALS (Amyotrofisk lateral skleros eller Le Lou Gregg), Myasthenia Gravis eller Lambert-Eaton syndrom löper också risk för hjärt-kärlsproblem som kan utvecklas under eller efter Botox-injektioner. De rekommenderas att informera sin läkare om sina säkerhetsföreskrifter innan behandlingen.

Även om Botox anses säkert och effektivt vid behandling av migrän, kan en patient drabbas av biverkningar. Två vanliga biverkningar inkluderar huvudvärk och nacksmärta. Några mer allvarliga biverkningar inkluderar muskelsvaghet, hängande ögonlock, dubbelsyn och förlust av urinblåsan. Det bör dock noteras att allvarligare biverkningar är mycket sällsynta, och om en person genomgår denna behandling under övervakning av en specialist, reduceras dessa risker ytterligare.

Självklart behöver behandlaren eller läkaren mycket anatomisk kunskap samt att veta hur man borde fördela injektionen av Botox på rätt sätt för att minska onödiga biverkningar som kan uppstå om angränsande muskler av misstag förlamas även om du behöver arbeta med dem. Därför är det viktigt att det administreras av en utbildad läkare som arbetar i en professionell miljö. Om de inte hanteras finns det otaliga risker som patienter kan möta. Så om du är en bra kandidat för Botox-injektioner, prova dig själv med en läkare – någon som är bekant med Botox kosmetiska injektioner. 

.

Före
Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter
24 timmar efter din behandling är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol.

Miljontals människor har genomgått Botox-kosmetika i vissa fall. 2005 hade mer än tre miljoner människor gjort processen. Detta var en otrolig tillväxt med 16,4% jämfört med Botox kosmetiska injektioner likställt med förra året.

AdobeStock_212511921